Câteva sfaturi utile despre cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu în grădină – îți va ușura munca

Bicarbonatul de sodiu, chiar daca este un produs chimic, acesta este utilizat fara probleme in bucatarie. Pe langa bucatarie, acesta poate fi folosit pentru gradina. Iata cum il poti folosi:

  1. Pentru ca rosiile sa devina mai dulci, ai putea pune putin bicarbonat de sodiu la radacina acestora. Bicarbonatul are proprietatea de a neutraliza acizii, deci gustul dulce al rosiilor va deveni mai pronuntat.
  2. Daca doresti ca inflorirea unei plante sa se produca mai rapid, ai putea dizolva bicarbonatul de sodiu in apa ( o lingura la un litru ), apoi sa pulverizezi apa peste floare si la radacina cesteia.
  3. In cazul in care solul din gradina este acid, ai putea neutraliza acidul punand bicarbonat de sodiu in el.
  4. Adaugand in apa bicarbonatul de sodiu viata florilor taiate se va prelungi.
  5. Pulverizand apa amestecata cu bicarbonat de sodiu peste musuroaiele de furnici, acestea vor fugi.
  6. In cazul in care doresti sa cureti vasele de lut din curte, ai putea pune bicarbonat de sodiu peste acestea, iar apoi cu o carpa moale vei indeparta mizeria.
  7. Poti scapa de ciuperci amestecand patru linguri de bicarbonat de sodiu in patru litri de apa urmand ca amestecul sa fie aplicat pe plante.
  8. Inainte de a pune pamant in ghivecele pentru flori, adauga un strat subtire de bicarbonat pe peretii interiori ai vasului pentru a mentine plantele mai proaspete pentru mai mult timp.

Mult succes la intretinerea gradinii!

Loading...